Opphavsrett i menighetsarbeid

Å skape og bruke åndsverk er en viktig del av Misjonssambandets virksomhet. Vi har gudstjenester, det leses tekster og spilles musikk, holdes konserter og andre fremføringer i vår regi. Barn og unge maler bilder, former tegninger, filmer, fotograferer og laster ned musikk fra internett. Menigheter legger ut materiell på sosiale medier og hjemmeside. På denne siden vil vi oppdatere på hvilke rutiner som er gode å ha i forsamlinger knyttet til opphavsrett.

Hva er TONO, NCB og CCLI?

TONO forvalter opphavsrettigheter på vegne av rettighetshavere i musikkverk, og gir tillatelse for å bruke beskyttet musikk for framføring, for eksempel på radio, i TV, på internett og ved konserter. For bruk i «religiøs seremoni eller seremoni basert på ikke-religiøse livssyn» gir åndsverkloven fritak for betaling, men dette gjelder ikke for overføring eller kringkasting. Les mer om TONO – klikk her. Les mer om digital rapportering for sanger og musikk benyttet på gudstjenester til TONO her.

Nordisk Copyright Bureau (NCB) ivaretar musikkens rettighetshavere, komponister overfor dem som skal bruke denne musikken i produksjoner som film, TV, CD og DVD. Les mer om NCB – klikk her.

CCLI gir copyright-lisenser for å sikre at en menighet er dekket, enkelt og lovlig av projisering av sangtekster, samt kopiering og arrangering av sanger. CCLI står for Church Copyright Licence. Les mer om CCLI – klikk her.

CCLI/TONO/Opphavsrett

 

Cornerstone for menigheter i Misjonssambandet

Cornerstone et digitalt verktøy, utviklet av Kommunion AS, med fokus på organisasjon, trossamfunn, menighet og Frifond.

Hva kan Cornerstone brukes til av forsamlinger i Misjonssambandet?

Det er hovedsaklig to hovedområder som brukes:

  1. Medlemssystem

  2. Nettside

Dette gir tilgang til følgende funksjonalitet:

  • Kontaktregister
  • Medlemshåndtering og -fakturering
  • Grupper
  • Samtykkehåndtering
  • Nyhetsbrev/utsendelser på e-post/sms
  • Nettsideredigering
  • ...og egentlig enda mye mer, men vi anbefaler å starte en plass og ikke ta i bruk alt på en gang.

Les mer om Cornerstone her.

Powered by Cornerstone